Diensten

Partek BV is uw partner om maatwerk precisieonderdelen, assemblies en standaard componenten, voor alle sectoren van de industrie, risicoloos te laten produceren / aan te kopen in China.

Werkwijze:

Partek services biedt u als klant de mogelijkheid om zelf te beslissen hoeveel u ons betrekt in het aankoop-, productie- en/of logistieke proces. Wij bieden een meerwaarde voor u door onze kennis en jarenlange ervaring.

Wij onderscheiden ons van anderen door onze uitgebreide kennis van productietechnieken, materialen, kwaliteitscontroles, technische aankoop, logistiek, internationale handel en de Chinese markt in het algemeen.

U bepaalt zelf of in samenspraak met ons de procedures en schakelt ons in waar wij voor u een meerwaarde kunnen creëren. U betaalt enkel voor de diensten die u nodig heeft.

Product sourcing

Wij assisteren u in uw zoektocht naar producten of componenten. Hierbij worden uw noden uitvoerig in kaart gebracht door uw lokale technisch verkoopconsulent.
Ons team in China wordt gebrieft, en gaat volgens uw budget en vereisten op zoek naar de gepaste oplossing.

Naast eigen productiemogelijkheden voor de verwerking van geëxtrudeerde profielen, frees- en ponsbewerkingen, bieden wij via meer dan 150 bestaande productiepartners ook allerhande andere productietechnieken aan. Zo kunnen wij frees- en draaiwerken, laser-, waterjet- en plasmasnijden, kunststof spuitgietwerk, extrusie, gietwerk, enz. aanbieden in verschillende materialen.

Ons sourcing team kan ook voor u op zoek gaan naar specifieke producten of productietechnieken die wij niet kunnen aanbieden via bestaande productiepartners. Hierbij worden potentiële leveranciers gezocht, gescreend en vergeleken. Wij gaan reeds eerste prijsonderhandelingen voeren, en u een shortlist van mogelijke productiepartners voorleggen.

In een volgende fase kunnen we (eventueel) samen met onze klant de productie unit bezoeken, en de details verder bespreken.

Van zodra er een “match” is tussen klant en leverancier, kunt u uiteraard beroep doen op onze andere diensten, of zelf het verdere verloop met de productiepartner overnemen.

Screening producent

Denkt u de juiste productiepartner gevonden te hebben, maar u weet niet zeker of deze betrouwbaar is? Geen nood, wij kunnen voor u de mogelijke productiepartner bezoeken en screenen!

Nadat uw specifieke vereisten en aandachtspunten, samen met onze lokale verkoop consulent, in kaart gebracht werden, worden onze mensen in China gebrieft. Wij gaan dan met deze informatie de producent screenen. U ontvangt achteraf een rapport en eerlijke, objectieve feedback.

Het voordeel van deze dienst is vanzelfsprekend. U hoeft geen duur vliegtuigticket, hotel en transport te boeken, geen gids te huren, enz. en u verliest bovendien geen kostbare tijd.

Van zodra er een “match” is tussen klant en leverancier, kunt u uiteraard beroep doen op onze andere diensten, of zelf het verdere verloop met de productiepartner overnemen.

partek production parts

Product opvolging

Heeft u een Chinese productiepartner en u wenst de opvolging en communicatie van uw producties uit te besteden, dan kunt u beroep doen op onze diensten.

Communicatie met de Chinese productiepartners verloopt vaak zeer stroef voor Westerse bedrijven. Fouten in de communicatie en interpretatie hiervan, culturele verschillen, moeilijkheden om af te spreken wegens verschil in tijdzone en de hoge kost om continu op te volgen (vanop afstand of ter plaatse) vormen drempels waarvoor Partek een oplossing kan bieden.

Wij volgen de producties van uw goederen, met eigen geschoold Chinees personeel, nauwgezet op. Hierbij zijn onze communicatie naar de productiepartner en terugkoppeling naar onze klanten cruciaal om problemen of vertragingen snel te detecteren en op te lossen. Door onze Belgische technisch consulenten verloopt de communicatie in uw eigen taal en zonder vertragingen.

Daarenboven kunnen wij, indien nodig, zowel op productieniveau als op logistiek niveau oplossingen uitwerken om samen met u en uw productiepartner toch de gewenste uitkomst te behalen.

Indien gewenst kunt u uiteraard ook beroep doen op onze andere (complementaire) diensten zoals kwaliteitscontroles.

Consolidatie van zendingen

Partek heeft continu zendingen die vanuit Qingdao, Foshan en Ningbo vertrekken. Zo verschepen wij elk jaar een 32-tal zeevracht containers en hebben we wekelijkse luchtvracht zendingen.

Het verzenden van kleinere zendingen (<10 palletten) kan zeer duur zijn. Dit omdat, naast het eigenlijke transport, er een heleboel kosten zijn die ongeacht het volume, toch hetzelfde blijven (bvb inklaringskosten, handling fees, exportkosten, etc).

Indien u wenst kunt u uw producties laten verschepen (en eventueel laten inklaren) door ons. Daar wij een eigen productie unit in China hebben, waar onze goederen geconsolideerd kunnen worden, kunnen wij zeer scherpe tarieven aanbieden voor transport. Dit omdat alle transportkosten, zowel aan origine als aan Europese zijde, evenredig verdeeld kunnen worden over verschillende Partek klanten.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontroles zijn één van onze kerntaken. Reeds jaren doen wij dit zowel voor eigen producties, producties van productiepartners alsook in onder aanneming bij producenten van onze klanten.

Wij controleren producties, samples, matrijzen, enz. en hebben hiervoor uiteraard ook de nodige meetinstrumenten en samenwerkingen met laboratoria.

Vooraf stellen wij, in samenspraak met onze klanten, een kwaliteitsprocedure op. Na de controle worden de nodige (meet) rapporten bezorgd.

Opslag

Partek kan zowel in China als in België, tegen democratische prijzen, opslag aanbieden voor uw goederen. Wij stockeren voor u en verzenden de goederen op afroep of gegroepeerd met uw andere producties.

Transport en levering

Wij verzenden uw goederen wereldwijd per zeevracht, luchtvracht, over de weg of per trein. Hierbij regelen wij alle import- en exportformaliteiten en zorgen wij voor een zorgeloze levering bij u aan de deur.

Verpakking op maat

Partek kan u assisteren om uw droomverpakking te realiseren, in China, tegen scherpe tarieven.

Na overleg met de lokale technisch consultant, kunt u beroep doen op ons voor het ontwerp, de samples en de productie van uw verpakking op maat. Dit kan in verschillende materialen. Onze mogelijkheden zijn zeer breed en gaan van eenvoudige kartonnen dozen, tot volledige displays.

Daarnaast kunnen wij uw producten reeds voorverpakken voor u, zodat uw product direct klaar is om in de rekken te zetten.

HR Services

Bent u op zoek naar betrouwbaar personeel om bepaalde taken voor u uit te voeren? Wij bieden u de mogelijkheid om gekwalificeerde werkkrachten in onderaanneming te huren of zelf, met onze hulp, in dienst te nemen.

Wij hebben verschillende profielen in dienst zoals tekenaars, vertalers, gidsen, QC medewerkers, en logistieke- of productmedewerkers. Deze kunnen tegen zeer scherpe tarieven (vanaf 5€/u) op tijdelijke basis gehuurd worden.

Daarnaast kunnen wij u ook assisteren met de selectie, loon negotiatie en opleiding van werkkrachten zoals gidsen, technisch tekenaars, productie- en logistieke medewerkers, vertalers of andere profielen.

Advies op maat

Wenst u volledig op eigen houtje aan te kopen of te produceren in China? Wij helpen u navigeren in het complexe kluwen van de internationale handel, met specialisatie Azië- Europa.

Wij adviseren vanuit de praktijk en met kennis van zaken in verschillende uiteenlopende domeinen. Zo krijgt u als klant objectief advies en een zeer brede kijk op de zaak, waardoor u de juiste beslissingen kunt maken.

De ondersteuning die wij bieden kan u zo behoeden voor mogelijke valkuilen en u uiteindelijk veel tijd en geld uitsparen.

partek consultancy

Juridisch advies

Wij bieden, in samenwerking met onze partners, juridisch advies aan specifiek voor de Chinese markt en handel met Europa.

Zo kunnen wij u assisteren in de opmaak van rechtsgeldige Chinese contracten, het oplossen van disputen (met of zonder tussenkomst van de rechtbank), het opstarten van een buitenlandse (productie-) entiteit, enz..

Financiële oplossingen

Via onze partners kunnen wij oplossingen aanbieden voor betaalbare internationale betalingen, het beheersen van valutarisico en handelsfinanciering.

Sales support

Wij kunnen u assisteren bij de export en het vermarkten van uw product op de Aziatische markt.

Certificatie en labo

Wenst u keuringen te laten uitvoeren door erkende keuringsinstanties of materiaal- en duurtesten uit te laten voeren in een labo omgeving? Dit kan via ons!